Her er en samling af de fortællinger, jeg har skrevet gennem tiden - både i almindelig eventyrstil og med en anden vinkel på en bibelsk fortælling.

lørdag den 6. oktober 2018

Det mindste frø

Åh, det var så lille, det frø. Det lå og blev helt væk mellem alle de andre. ’Jeg bliver vist aldrig til noget’, tænkte det. ’De andre maser mig, og hvad kan jeg egentlig, når jeg er så lille?’ Og så blev den væk i jorden.
Der var mørkt og koldt og fugtigt. Frøet blev blødt, og det troede, at det skulle dø. Men inde i det skete der noget. Der var en kraft, som bare ville ud. Det spirede og voksede op af jorden og blev mødt af dejlige, varme solstråler.

Nu står der en stor sennepsplante på marken sammen med mange andre planter. Der er sket en forvandling. Der er ikke længere et lille frø men en stor plante. Ja, faktisk er sennepsplanten større end alle de andre.
Lige nu er sennepsplanten dog en af de få, der stadig står op. Der er nemlig kommet nogle – ja mange mennesker, og de har trampet de fleste af de mindre planter ned.
Ikke bare står planten der endnu, men nogle fugle er endog kravlet ind i dens krone for at gemme sig for menneskene.

Sennepsplanten står, så den fint kan følge med i, hvad der sker.
En mand, der hedder Jesus, står og snakker. Pludselig peger han på sennepsplanten. Den giver et lille hop. ’Se planten der’, siger han. ’Den kommer af et ganske lille frø.’
Sennepsplanten kan godt huske hvor lille, den følte sig som frø. Den kan huske, at den var bange for at blive væk mellem alle de større frø. Den husker også, hvordan den havde troet, at den aldrig ville blive til noget. Nu står den her på marken større end de andre. Det er lidt af et mirakel, synes den.

’I spørger om at få en større tro’, siger Jesus og går hen til sennepsplanten. ’Hvis I bare har en tro som et sennepsfrø, så kan I sige til et træ, at det skal tage sine rødder med sig og flytte ud i havet. Og det vil gøre det.’
’Se på planten her’, fortsætter han. ’Den kommer af det mindste frø af alle. Og se hvor stor den er blevet.’ Han løfter lidt op i kronen: ’Ja se bare, den kan endda give skjul til nogle fugle. Gudsrige er som et lille sennepsfrø. Når det bliver sået, er det mindre end alle andre frø. Men det vil vokse og blive større end alt andet.’

Sennepsplanten bliver helt genert. Har den gjort noget særligt? Det synes den ikke. Nej, faktisk har den slet ikke gjort noget!
At den som lille frø havde kraft i sig til at spire, blev den meget overrasket over.
Større havde overraskelsen næsten været, at den voksede og blev stor.
’Hvorfor peger Jesus så på mig som et eksempel på tro? Og hvad med Guds rige?’
Sennepsplanten vil ønske, at Jesus fortæller noget mere. Den har jo bare været et frø, som har fået lov til at spire og vokse. Det hele er kommet af sig selv.
’Er det mon tro – altså bare at være? Vokser Guds rige så også af sig selv?’
Ja, sennepsplanten har fået noget at tænke over.
_

Mange små frø har siden fået fortalt historien om, at Jesus netop brugte et lille frø, da han skulle fortælle noget vigtigt. Når de selv prøver at ligge i jorden - måske endda en lang kold vinter - for så pludselig at spire og vokse, så bliver også de overraskede og får noget at tænke over.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar